Coaching

Als leefstijltherapeut ga ik met jou samen kijken waar je tegenaan loopt in je leven en waar je verbetering zou kunnen behalen. Voornamelijk focussen we hierbij op bewegen, voeding en ontspanning. Je krijgt van mij een vragenlijst, en aan de hand daarvan kunnen we gaan bekijken waar ik je het beste mee kan helpen. De intake duurt vaak anderhalf uur, en afhankelijk van wat je fijn vindt, zien we elkaar daarna 1 keer per week of om de week om te bespreken wat er wel en niet goed ging. Ook ben ik tussendoor bereikbaar voor emailsupport. 
 
VOEDING
 
Als je mijn verhaal hebt gelezen, zal het geen verrassing zijn dat ik me heb gespecialiseerd in voeding, en dan met name voeding gebruiken als medicijn. Dit betekent dat als je een specifieke aandoening of klacht hebt, ik graag met je samen kijk wat hiervoor het beste zou helpen. Aangezien ik zelf Paleo, AIP, low-Fodmap, low-histamine, en whole food plant based heb geprobeerd voor allemaal minimaal een jaar, heb ik aan den lijve kunnen ondervinden wat wel en niet werkt en waarom. Inmiddels ken ik veel mensen met dezelfde ervaringen en heb ik ook (wetenschappelijke) boeken die ik kan aanraden als je meer achtergrond zelf wilt weten over het waarom. 
 
Ik vind het belangrijk om te vermelden dat ik geen oordeel heb over voedingspatroon, dat ik het ook een persoonlijke keuze vind hoe “ver” je hiermee wilt gaan, en dat ik snap dat er ook een afweging moet plaatsvinden over wat haalbaar is. Ik vind het mijn taak om te zeggen wat ik denk dat het beste zou werken in jouw situatie, maar ik vind het ook mijn taak om te zorgen dat het voor jou werkt en past, en het belangrijkste, dat jij je er goed bij voelt! Het is jouw leven, dus jij hebt de regie in handen. 
 
STRESS
 
Veel mensen hebben tegenwoordig moeite met echt ontspannen. Dat is ook niet gek als je kijkt in wat voor een wereld we leven en hoe snel alles gaat. Om ruimte te maken voor ontspanning kan ik met je kijken hoe je meer balans en/of regelmaat kunt aanbrengen in je dagschema. Ook kan ik je helpen met tools als je de tijd wel hebt, maar niet goed weet wat je kan doen om echt tot rust te komen. Veel mensen zien Netflix als ontspanning, en ook al kan het zeker fijn en leuk zijn en is daar niks mis mee, het is niet een manier om je brein echt diepe ontspanning en rust te geven. Daarvoor helpen bepaalde meditatietechnieken en visualisaties vaak beter. Ook hierin wil ik met je op zoek naar wat jij fijn vind, als je een hekel hebt aan mediteren, ben ik de laatste die je gaat vertellen dat je dat moet doen. Maar gelukkig zijn er altijd meerdere wegen naar Rome ;)
 

BEWEGEN

Zeker nu we het laatste jaar allemaal veel achter de laptop zitten, is beweging een beetje een ondergeschoven kindje geworden. Idealiter zouden we elke dag een half uur bewegen en 2 keer per week gewichten trainen, maar hoe doe je dat? Samen met jou ga ik kijken wat je leuk vindt om te doen. Wordt je vrolijk van wandelen, zumba, yoga? Wat past bij jou? Ook vind ik hierbij belangrijk dat ik niet streef naar dat je “de norm” haalt. Als je net als ik afkomt van een lang ziekbed, kan het veel te stressvol zijn om überhaupt een beweegdoel op te stellen. Of het is al heel knap als je elke dag 5 minuten kunt wandelen. Ieder mens is uniek, dus daarom kijken we samen naar waar je bent, wat prettig voelt en wat haalbaar is.

LIVE OUT LOUD

Zoals ik al aangaf, is het mijn focus om maatwerk te bieden en echt te kijken naar wat bij jou past. Wil je radicale aanpassingen of wil je het liever opbreken in kleine stapjes? Wil je je focussen op ontspanningstechnieken of wil je je even helemaal toeleggen op je voeding? Jij hebt de regie in handen! Mijn doel is niks meer en niks minder dan dat jij zelf de tools in handen krijgt om jouw leven voluit te kunnen leven.